• Contacteer ons : 03 484 34 48

Kleuteronderwijs

Wij, de Vlindertjes, zijn de kleinsten van de school. In onze klas zitten zowel instappertjes (kindjes die 2,5 jaar zijn) als kindjes van de eerste kleuterklas. Wij hebben 2 juffen: Katelijne en Hedwig. Soms komt ook Sanne, dat is de kinderverzorgster. In onze leefgroep spelen wij heel veel, want door te spelen leren we hoe we met de anderen kunnen omgaan en hoe we conflicten kunnen oplossen. Onze juffen willen er voor zorgen dat wij ons thuis voelen op school want dat is heel belangrijk. Als wij ons goed voelen krijgen we zin om veel te leren. In onze klas beginnen we ook al te tellen, leren we de dagen van de week en leren we veel door het zelf te ervaren.

Wij zijn de Kriebelbeentjes: vrolijke, zelfstandige, gevoelige maar toch ook stoere kleuters  van 4/5 of 6 jaar. Wij zijn best al heel zelfstandig  en zeker geïnteresseerd in wat er rondom ons gebeurt. Samen met de juf kiezen en plannen we dan ook ons eigen project. Dit doen we aan de hand van onze “MI-pauw”, zodat iedereen zijn of haar talent aanbod komt.  Hierdoor wordt onze nieuwsgierigheid alleen maar aangewakkerd en kunnen wij net zoals de ‘grote’ mensen onze horizon verbreden.

Lager onderwijs

Welkom bij de waterschrijvers. Wij gaan op ontdekking! We leven ons uit in ons tuintje en onderzoeken er dieren en planten. We houden van zingen, dansen, springen en bewegen. Maar soms houden we het ook rustig want dat kan ook deugd doen. We leren de splitsingen en tafels en nemen ook een duik in de getallen tot 20 en 100. We beginnen elke dag met een gevoelsrondje, dan pas vliegen we er samen in. Schilderen, boetseren, naaien, tekenen, stempelen, ..
. we doen het allemaal.  Kom gerust een kijkje nemen!

Wij, de vuurvliegen, zijn de kinderen van het derde en het vierde leerjaar. Net zoals echte vuurvliegjes zijn we lichtjes in de duisternis, niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. We leren dan ook graag van elkaar en werken heel vaak samen. Zo leren we onze rol binnen de groep te ontdekken. Tijdens onze kringen staan we stil bij onszelf, filosoferen we over de wereld, volgen we de nieuwtjes op de voet op, genieten we van boeken en zorgen we voor leuke toonmomenten. Samen slaan we de handen in elkaar en plannen we de meest uiteenlopende projecten. Tijdens hoekenwerk en zelfstandig werk gaan we als echte speurneuzen zelf aan de slag. Rekenen, lezen en taal: we nemen het allemaal onder de loep. Observeren en onderzoeken is ons motto! 

Wij zijn de Sterrenkijkers van ‘t Zandhofje. Wij zitten in het 5de en 6de leerjaar en onze juffen zijn Els en Anja. Wij zijn de grootste jongens en meisjes op onze school en vinden het belangrijk  een goed voorbeeld te zijn voor de anderen. Wij helpen graag en daarom zijn sommigen van ons peter of meter van de kleinste Waterschrijvers. Bij leesprojecten zie je ons vaak de Vuurvliegen helpen. Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan de werking van onze school.

Zelf kijken we vaak al eens richting de toekomst en over de afsluiting van ‘t Zandhofje heen. Onze juffen besteden veel aandacht aan de voorbereiding van de overstap naar het middelbaar zodat we ons daar als visjes in het water kunnen voelen. Zelfstandig werken, instructielessen, hoekenwerk en groepswerk worden daarom zo veel mogelijk afgewisseld zodat we op alles voorbereid zijn. Ook mogen we op tijd en stond zelf eens voor de klas staan en het beste van onszelf geven.