• Contacteer ons : 03 484 34 48
04nov
2018
0

Fluoactie gaat van start!

Lieve ouders morgen is het zover.  We komen allemaal in een coole fluo naar school.  We hopen dat jullie als ouders ook durven en natuurlijk weten waarom je je kinderen moet sensibiliseren.

Reflecterende kleding voor meer veiligheid aan de schoolpoort en onderweg

In de koude tijd van het jaar moeten donkere jassen en broeken bij kinderen zoveel mogelijk vermeden worden. Bij weinig daglicht zijn ze namelijk bijna niet te herkennen. Felle en opvallende kleuren daarentegen creëren een contrast met de omgeving en worden beter waargenomen door autobestuurders.

Een extra bescherming bieden reflectoren, door deze te gebruiken verhoog je de zichtbaarheid aanzienlijk. Omdat reflectoren het licht weerkaatsen zullen autobestuurders de kinderen veel eerder opmerken. Dit is nodig omdat zij in geval van een noodsituatie op tijd kunnen anticiperen en de snelheid aanpassen. Zo wordt het risico op een ongeval aanzienlijk verminderd. Kinderen voelen zich in het donker vaak onzeker en onveilig. Als zij door het gebruik van felle kleuren en reflectoren beter opvallen krijgen ze een prettiger gevoel in het verkeer.